Forensic Analysis

CSI, maar dan voor computers

Wat is Forensic Analysis?

Forensic Analysis, ook wel computer forensics genoemd, is het proces waarbij digitale gegevens worden verzameld, geanalyseerd en geïnterpreteerd om bewijs te vinden van een misdrijf of ongeautoriseerde activiteit op een computer of netwerk. Het gaat hierbij om het onderzoeken van digitale gegevens, zoals logbestanden en harde schijven, om informatie te achterhalen over de oorzaak van incidenten, zoals hacking, malware-infecties, gegevensdiefstal, of inbreuken op het netwerk.

Waarom is Forensic Analysis voor jou belangrijk?

Forensic Analysis is belangrijk voor bedrijven die het slachtoffer zijn geworden van een cyberaanval of inbreuk op hun netwerk. Het biedt inzicht in wat er is gebeurd, hoe de aanval heeft plaatsgevonden en welke gegevens zijn aangetast. Door deze informatie te verzamelen en te analyseren, kan een bedrijf gepaste maatregelen nemen om het incident te herstellen, eventuele lekken te dichten, de beveiliging van het netwerk te verbeteren en toekomstige incidenten te voorkomen.

Hoe gaat Titanium24 te werk bij Forensic Analysis?

Bij Forensic Analysis gaat Titanium24 methodisch en grondig te werk om alle relevante gegevens te verzamelen en te analyseren. We beginnen met het identificeren van de scope van het onderzoek en het vaststellen van de regelgevingsvereisten. Vervolgens verzamelen we digitale bewijzen van alle relevante systemen en gegevensopslagapparaten. We analyseren deze bewijzen en rapporteren onze bevindingen en aanbevelingen aan de klant.

3 voordelen van Forensic Analysis

Feature Box Image

Reconstructie

Onze specialisten laten u stap voor stap zien hoe hackers misbruik hebben gemaakt van uw omgeving.
Feature Box Image

Juridisch hulpmiddel

Voor het nemen van eventueel juridische stappen kan Forensic Analysis helpen om bewijsmateriaal aan te leveren.
Feature Box Image

Evalueren

Door te analyseren hoe de aanval plaatsvond kan je zwakke plekken verbeteren.

Stuur ons een bericht