Open Source Intelligence Gathering

Wie zoekt zal vinden

Wat is Open Source Intelligence Gathering?

Open Source Intelligence Gathering, ook wel OSINT genoemd, is het verzamelen en analyseren van informatie uit openbare bronnen zoals sociale media, nieuwsartikelen, blogs en online forums. Hiermee krijgen bedrijven een beter beeld van hun digitale aanwezigheid en reputatie, evenals de dreigingen die vanuit externe bronnen op hen afkomen.

Waarom is Open Source Intelligence Gathering voor jou belangrijk?

Open Source Intelligence Gathering is belangrijk voor bedrijven die hun digitale aanwezigheid willen beheren en beschermen. Door informatie te verzamelen uit openbare bronnen, kunnen bedrijven potentiële risico’s identificeren en hun reputatie monitoren. Daarnaast kan het helpen bij het opsporen van bedreigingen zoals cyberaanvallen en fraude.

Hoe gaat Titanium24 te werk bij Open Source Intelligence Gathering?

Bij Titanium24 gebruiken we geavanceerde tools en technieken om informatie te verzamelen en te analyseren uit openbare bronnen. We werken samen met onze klanten om de doelen en scope van het onderzoek te bepalen, en passen onze methoden aan op basis van hun specifieke behoeften. Vervolgens leveren we een rapport met bevindingen en aanbevelingen voor verdere acties.

3 voordelen van Open Source Intelligence Gathering

Feature Box Image

Zelfreflectie

Begrijp welke informatie hackers kunnen gebruiken, of beter gezegd misbruiken.
Feature Box Image

Risico's in kaart

Door het toepassen van OSINT wordt er inzicht gecreëerd in welke risico's er zijn.
Feature Box Image

Dreigingsprofiel

Door inzicht te hebben in welke bedreigingen op de loer liggen kan je beter het dreigingsprofiel vormgeven.

Stuur ons een bericht