Penetration Testing

Hacken, maar dan mét toestemming

Wat is Penetration Testing?

Penetration Testing, of pentesting, is een methode waarbij de beveiliging van een netwerk, applicatie of systeem wordt getest door het proberen te doorbreken van de beveiligingsmaatregelen alsof een echte aanval wordt uitgevoerd. Het doel is om de kwetsbaarheden in de beveiliging te ontdekken voordat een kwaadwillende hacker dat doet.

Waarom is Penetration Testing voor jou belangrijk?

Penetration Testing is belangrijk omdat het bedrijven helpt om hun beveiliging te verbeteren en kwetsbaarheden op te sporen voordat een echte hacker dit doet. Hierdoor kunnen bedrijven hun beveiligingsmaatregelen aanpassen en hun risico op een hackaanval verkleinen. Ook kunnen bedrijven hiermee voldoen aan regelgeving en beveiligingsstandaarden die vereisen dat regelmatig pentests worden uitgevoerd.

Hoe gaat Titanium24 te werk bij Penetration Testing?

Bij Titanium24 voeren we Penetration Testing uit door middel van verschillende technieken, afhankelijk van het te testen systeem of applicatie. Onze ervaren security experts zullen zich voordoen als hackers om te kijken of ze kwetsbaarheden in het systeem kunnen vinden. De resultaten worden gerapporteerd en bedrijven krijgen aanbevelingen om hun beveiliging te verbeteren.

3 voordelen van Penetration Testing

Feature Box Image

Identificeren van gaten

Het biedt inzicht in zwakke plekken zodat je hier proactief mee aan de slag kunt.
Feature Box Image

4-ogen principe

Je IT-omgeving zelf beoordelen is slim, maar dit laten beoordelen door een externe partij brengt altijd nieuwe inzichten met zich mee.
Feature Box Image

Verbeterde beveiliging

Na de analyse zorgen onze experts voor praktische aanbevelingen zodat de systemen en het netwerk beter gewapend zijn tegen cyberdreigingen.

Stuur ons een bericht